THE 2024 TWO-BRAIN SUMMIT IS CURRENTLY SOLD OUT

Theseusskeppet: Behålla er kultur och ersätt dig själv

Efter att ha besegrat Kreta återvände Theseus och hans krigare till Aten i sitt skepp. Skeppet bevarades i flera hundra år för beskådning som påminnelse om triumfen. Med tiden ruttnade skeppets plankor och de byttes ut en efter en. Till slut fanns ingen originalplanka kvar. Skeppet fanns kvar men frågan är om det fortfarande var Theseus skepp?
Hur överlever er verksamhet förändring?
När du rör dig till roller med högre värde behöver du ersätta dig själv. Först bör du sluta städa och sen kanske du coachar mindre. Till slut kommer era medlemmar lägga märke till det.
Jag minns flera tillfällen då medlemmar frågat varför jag “sitter på kontoret, knappt coachar och inte bara hänger som Kalle och jag brukade göra”.
Svaret är så klart att vår verksamhet inte växer om vi hänger i gymmet 10 timmar om dagen och bara pratar. Vi skapar inte en verksamhet som är robust nog att finnas i 30 år, eller skapar fantastiska möjligheter för våra coacher att ha meningsfulla karriärer om vi bara hänger.
Människor märker när ni byter ut plankor. Betyder det att ni ska låta skeppet ruttna för att förbli autentisk? Självklart inte.
Ert varumärke är inte er logotype. Ert varumärke är känslan som era medlemmar får när de kliver in i ert gym, och historien som de berättar om den.
När medlemmar välkomnas till ett nytt pass, välkomnas de lika hjärtligt av alla coacher som du hade välkomnat dem?
När en medlem kommer försent till ett pass, bemöts hen med samma respekt som DU hade gjort?
Historien är vad som håller samman skeppet. Era policys, rutiner, regelbundenhet, bilder, blogginlägg är alla delar av historien.
Ersätter du dig själv med system som upprätthåller er historia, eller med människor som ändrar historien?
Om era anställda inte vet hur de ska berätta er historia kommer de berätta SIN egen historia. Ge dem förutsättningarna att berätta er historia – ge dem system: Så här välkomnar vi medlemmar, så här startar vi pass, så här går vi igenom passet, så här hålls uppvärmningen, så här gör vi om någon kommer försent, så här hanterar vi Drop-ins etc.
I annat fall kommer historien ändras, så skapa förutsättningarna för att ert skepp bevaras.
Like
Tweet

One more thing!

Did you know gym owners can earn $100,000 a year with no more than 150 clients? We wrote a guide showing you exactly how.