THE 2024 TWO-BRAIN SUMMIT IS CURRENTLY SOLD OUT

“Det hemliga kanin-programmet”

Har du hört talas om “Det hemliga kanin-programmet”?
Jag är säker på att du i varje fall har sett det: en medlem dyker upp i gymmet med en egen programmering som hen ska följa. “Programmeringen” är ett hopkok från olika hemsidor med styrkefokus, gymnastikfokus, konditionsfokus kryddat med “extra credits” motsvarade en halv veckas rekommenderad volym. Passen har valts för att de ser “roliga”, “jobbiga” eller “långa” ut – eller för att någon Games-atlet gjorde dem. Hur som helst.
Nästa vecka har medlemmens programmering ändrats. Hen blir lika lätt distraherad som en hund med ADHD blir när den ser en kanin. Således “Det hemliga kanin-programmet”.
Det driver vanligtvis coacher till vansinne. Men jag har absolut följt “Det hemliga kanin-programmet” genom åren i min träning OCH i vårt sätt att driva boxen.
Jag ser en bra idé på internet och tänker “om jag bara gör små förändringar så kommer den passa CrossFit Medis bättre…”
…och självklart funkar det sällan bättre än orginalidén. Och jag har ödslat veckor i processen. Tid tagen från vårt primära syfte – att hjälpa våra medlemmar till bättre hälsa och livskvalitet. 
För att följa upp våra medlemmars utveckling har vi genom åren säkert lagt ner runt 500 timmar på att skapa olika nivåsystem. Vi klippte och klistrade från olika modeller från internet och ändå blev det aldrig bra. Vi är inte speciellt duktiga på sånt.
The Level Method löste uppgiften åt oss.
Ett annat exempel: Vi gjorde en väldigt stor ansträngning för att sätta ihop ett kostproblem. Det var baserat på all tillgänglig vetenskap, väldigt grundligt och i princip omöjligt för våra medlemmar att ta till sig på grund av komplexiteten. Sen kom vi i kontakt med Healthy Step Nutrition vars “Plug and play”-system säger “Gör så här, använd den här mallen och säg så här till kunden.” och våra medlemmar uppnår fantastiska resultat. 
Ditt gym är unikt. Det betyder dock inte att du måste ha en unik lösning på varje problem. Du behöver varken uppfinna hjulet eller elden varje gång. Du kan outsourca din programmering, tröjdesign och kostprogram. Du skulle kunna kopiera vår drygt 50-sidiga “Staff Handbook” rakt av. Du BEHÖVER förmodligen inte ändra någonting och ändå kommer du få en mycket bättre verksamhet.
Att försöka finna det “bästa” eller att “maximera” något kommer med största sannolikhet inte vara värt tiden. Tex. hur du ska ersätta dina coacher. Vi använder oss av 4/9-modellen. Det behöver du inte göra. Välj en och håll dig vid den. Du kan alltid ändra modell senare OM det inte funkar. 
Var unik i din coaching. Var enastående i din omtanke för dina medlemmar och håll utkik för kaniner!

Like
Tweet

One more thing!

Did you know gym owners can earn $100,000 a year with no more than 150 clients? We wrote a guide showing you exactly how.